Matica slovenská v Srbsku: notebooky prvákom

Slávnostné odovzdávanie notebookov stredoškolákom, ktorí navštevujú vyučovanie v slovenskom jazyku, zo strany predstaviteľov Matice slovenskej v Srbsku na Gymnáziu Jána Kollára so žiackym domovom v Báčskom Petrovci sa uskutočnilo 9. októbra 2023 predpoludním.

MSSlaptopGJK2 300x199

Hostí z Matice slovenskej v Srbsku privítala úradujúca riaditeľka Vieroslava Struhárová, a potom predseda MSS Branislav Kulík v krátkosti ozrejmil zámer projektu, v ktorom MSS za pomoci Matice slovenskej a financií z Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí aj tohto roku zabezpečila a ako osobný darček venovala 98 notebookov prvákom v stredných školách v troch prostrediach, kde sa vyučuje po slovensky. Táto pomôcka sa každému žiakovi dostáva ako pomôcka pri stredoškolskom vzdelávaní, učení a výskume. Hodnota zabezpečených darčekov je takmer 31 000 eur.

V Petrovci sú tri triedy prvákov – jedna trieda všeobecného odboru, trieda elektrotechnikov informatických technológií a trieda kuchárskeho odboru. V Petrovci matičiari celkovo rozdelili počítače 62 žiakom.

Matica